Servicii:

Training

Team Power Effect

Team Building

Master Training Performance

Program de Certificare Tematica

Training needs assessment

Outplacement

HR Consulting

Assessment

Organizational Surveys

Performance Evaluation System

Employee Induction and Retention


 


 

Parteneri:

 

 

 

Linkuri recomandate


MUZEUL NATIONAL DE ARTA‚ AL ROMÂNIEI


 

 

Evenimente Skill Team 

 

Serile performantei

 

 

 

Noaptea Muzeelor


 
TURNEUL DE TENIS:
 
Sustinem:

 

 

 

  


 

Team Power Effect - cum sa iesim din criza prin forta oamenilor nostri (HoRes)

Florian Koleci
Training Manager, Skill Team

Marian Manolache
Managing Partner, Skill Team

01-03 2009

Estimarile privind viitorul industriei HoReCa spun ca nu zona produselor de lux va fi cea mai afectata, pentru acestea existand clienti chiar si in perioadele celor doua Razboaie Mondiale. Desigur, si acestea trebuie sa isi imbunatateasca in mod continuu serviciile si prestatia angajatilor, pentru a-si mentine clientii si a atrage unii noi. Dar cele mai afectate vor fi hotelurile si restaurantele de nivel mediu, unde numarul clientilor va scadea in mod simtitor din cauza diminuarii resurselor financiare. Acest numar redus de clienti nu va mai fi nevoit sa se „bata” pe numarul mic de hoteluri si restaurante accesibile, asa ca fiecare manager va trebui sa gaseasca solutii pentru a atrage de partea sa clientii ramasi si de a-i tine departe de concurenta.

Televiziunea si mass-media in general, in cautare de audienta, furnizeaza informatii negative si previziuni contradictorii. Rezultatul este panica si neliniste. Sub influenta panicii, reactiile sunt nefaste: oamenii de afaceri fac concedieri, angajatii - de spaima somajului - isi cauta locuri de munca mai sigure sau isi pierd motivatia, devenind ineficienti.

In perioadele de acalmie, este foarte posibil ca angajatii sa mearga pe principiul „lasa ca merge si asa” si sa astepte cererile clientilor. Insa, in perioadele de criza, orice angajat (dintre cei valorosi, eficienti si loiali, deci cei care merita pastrati) se va simti mai responsabil si va incerca din proprie initiativa sa imbunatateasca serviciile firmei in care lucreaza.

Tocmai pe stimularea acestei initiative se bazeaza programul Team Power Effect.

Oricat de ingenios ar fi un manager, cu siguranta va descoperi si alte idei inovatoare, in afara de ale sale, printre cele cateva zeci sau sute de solutii propuse de angajatii lui.

Managerul poate induce schimbarea atitudinii angajatului, astfel incat sa-i asigure cresterea afacerii: ca sa-l faci sa-si doreasca sa contribuie cu ce are mai bun la afacerea ta, trebuie ca propunerea sa vina de la el.

Trainerii si consultantii unor firme specializate au pornit de la observarea oamenilor in procesele de lucru, in sedinte, in procesele de training, in pauzele de cafea. S-a constatat modul in care oamenii vin cu cele mai inovatoare idei si solutii. Asa s-a ajuns la aceasta tehnica de lucru, ce reuneste beneficiile training-ului, ale team building-ului si ale sedintei, toate intr-un mediu informal si stimulativ pentru participanti.

Procesul din timpul unui program Team Power Effect, adaptat la situatia descrisa, este practic o rasturnare a piramidei ierarhice, o schimbare de roluri: problema este punctata si solutionata de catre angajati, nu de catre manager. Totul se petrece sub coordonarea specialistului – consultantul care are grija ca oamenii sa nu se simta timorati, sa lucreze in grupuri echilibrate, sa isi exprime liber ideile.
Cum se aplica acest program la situatia de criza? Specialistii au stabilit ca exista doua tipuri de atitudini la o astfel de situatie:
1. Reactia, care de cele mai multe ori este una de panica si determina actiuni precum reducerea de personal sau reducerea bugetului, cu posibile efecte dramatice asupra clientilor, care vor cauta alte servicii;

2. Raspunsul, ce presupune ca oamenii analizeaza situatia, identifica problemele, aleg cele mai bune idei pentru construirea unei strategii si aplica strategia, mereu deschisi spre a o adapta. In acest caz, este necesar sa stii sa-i faci pe oameni sa ofere ce au mai bun in ei. Si chiar daca pe multi ar putea sa-i surprinda afirmatia noastra, oamenii au ideile, resursele si capata motivatia de a sustine compania pentru depasirea crizei financiare.

Programul presupune o coagulare a oamenilor si o responsabilizare a acestora: sunt solicitati toti angajatii, pentru ca, in cele din urma, poti primi o idee geniala de reducere a bugetului, care sa nu afecteze serviciile oferite clientilor, de la sofer sau de la femeia de serviciu. In acest cadru informal, in care angajatii sunt invitati sa analizeze probleme cu care se confrunta hotelul, restaurantul, compania din care fac parte, ei realizeaza ca problema nu este doar a managerului, ci a firmei, deci a lor. Pentru ca ei au identificat acea problema, se simt stimulati sa caute si solutia.

Un program de acest tip este o excelenta ocazie pentru manager de a descoperi:

- probleme de care nu era constient (poate nu avea cunostinta de programul prea incarcat al celor de la Front Desk, de exemplu)

- solutii pe care poate nu le-ar fi identificat (cum sa-si imbunatateasca serviciile – si acest lucru il poate propune foarte bine cel care lucreaza direct cu clientii, sau cum sa atraga clienti noi)

- cat de motivati sunt angajatii, cat de mult ii intereseaza soarta companiei

- competente si abilitati necunoscute ale oamenilor sai

- concordanta dintre obiectivele personale ale angajatilor si cele ale companiei etc.

Criza poate fi privita ca o oportunitate care face ca oamenii sa se adune, sa se stranga in jurul companiei si a managerului, pentru a reusi sa isi securizeze locul de munca, sa identifice problemele ei insisi si sa propuna solutii de rezolvare a acestora. Criza poate fi considerata o oportunitate de a construi pachete de servicii noi si actuale!

http://www.hores.ro/articol/Team_power_effect_cum_sa_iesim_din_criza_prin_forta_oamenilor_nostri-I255

 
Bookmark and Share

Evenimente Skill Team
Acasa   |    Cine ne recomanda   |    Servicii   |    Aprecieri ale Clientilor   |    Galerie foto   |    Contact


 |  Training  |  Team Power Effect  |  Team Building  |  Master Training Performance  |  Program de Certificare Tematica  |  Training needs assessment  |  Outplacement  |  HR Consulting  |  Assessment  |  Organizational Surveys  |  Performance Evaluation System  |  Employee Induction and Retention  | 


Skillteam ® Copyright 2009 - 2015 | Programare site Web Activ | IntranetParteneri: | catering bucuresti

Asigurat rca ieftin