Servicii:

Training

Team Power Effect

Team Building

Master Training Performance

Program de Certificare Tematica

Training needs assessment

Outplacement

HR Consulting

Assessment

Organizational Surveys

Performance Evaluation System

Employee Induction and Retention


 


 

Parteneri:

 

 

 

Linkuri recomandate


MUZEUL NATIONAL DE ARTA‚ AL ROMÂNIEI


 

 

Evenimente Skill Team 

 

Serile performantei

 

 

 

Noaptea Muzeelor


 
TURNEUL DE TENIS:
 
Sustinem:

 

 

 

  


 

Piata fortei de munca a intrat in stand-by (Ziarul Financiar-Profesii)

Alina Pahocia

17 11 2008


Numarul de CV-uri pe care le primesc companiile de recrutare s-a triplat in ultimele saptamani, in special de la angajati din banci si real estate. Tot mai multe companii au blocat bugetele de training, iar numarul angajarilor a scazut puternic. Candidatii si-au temperat asteptarile. Daca pana acum nu se uitau la salarii de 3.000 de euro, project managerii din real estate accepta joburi de 1.000 de euro. Sfatul specialistilor pentru angajati? Incercati sa va pastrati locul de munca!
Firmele de recrutare si executive search primesc tot mai multe CV-uri de la angajati din real-estate, banci, productie, PR sau publicitate, care au fost afectati de procese de restructurare si reorganizare interna, si care sunt dispusi sa se angajeze pe salarii mai mici decat cele de pana acum.
Dupa ce industria auto, metalurgia si fabricile de textile au anuntat disponibilizari masive in ultimele saptamani, si businessurile multinationalelor au inceput sa dea primele semne de oboseala.

Real-estate-ul si banking-ul erau pana in urma cu cateva luni domeniile-vedeta ale pietei salariale, in care se puteau obtine relativ usor castiguri mari. Expansiunea agresiva a retelelor bancare si febra tranzactiilor imobiliare din ultimii ani s-au resimtit direct in buzunarul celor care le intermediau.
Salariul mediu din banci, cel mai mare din economie luni la rand, varia in jurul a 1.000 de euro pe luna. Pe de alta parte, un consultant imobiliar bun castiga 4.000 de euro pe luna, iar unul foarte bun incasa si 10.000 de euro lunar.
Project managerii, specialisti putini si foarte cautati de businessurile din real-estate, care aveau salarii de 3.000 - 4.000 de euro, si-au ajustat asteptarile la ce ofera piata acum.
"Project managerii sunt dispusi sa accepte oferte de job si pe salarii de 1.000 de euro, desi erau obisnuiti cu castiguri mari", spune Cristina Postolache, general manager al Skill Team, companie de resurse umane. [...]
Nici in training lucrurile nu stau mai bine. "Avem proiecte de consultanta blocate si este un lucru care nu ne surprinde foarte mult, dat fiind ca firmele de pe piata locala apeleaza la consultanta doar in momentul in care ajung in faza de metastaza. Nu a picat niciun proiect, doar au fost amanate sau au intra in stand-by", explica directorul general al Skill Team.
Pe de alta parte, multe companii au taiat din bugetele de training sau au inghetat proiectele de sfarsit de an. "Cine a cheltuit bugetele pe care le avea alocate pentru training s-a oprit".
Pana una-alta, cuvantul de ordine este diversificare si flexibilitate. Cu cat companiile de training vor fi mai dispuse sa se adapteze la evolutia pietei si sa ofere serviciile si produsele de care au nevoie clientii, cu atat vor avea mai mult de castigat.
"Cei mai afectati vor fi jucatorii din resurse umane care ofera un singur tip de serviciu si au pachete fixe, care nu pot fi modificate, precum si cei care au doar unul sau doi clienti", Nicoleta Udrea, director de consultanta al companiei specializate in servicii de resurse umane Skill Team.
Mai mult decat atat, o parte din companiile de pe piata au inceput sa renunte la departamentele interne de training, externalizand activitatea de formare profesionala a angajatilor. Printre firmele care fac acest lucru, in incercarea de a reduce bugetele de resurse umane se numara jucatorii din industria farmaceutica sau cei din outsourcing. "Am dat un anunt prin care anuntam ca suntem in cautarea unui trainer si am primit 100 de aplicatii in doar cateva zile. 80% dintre ei nu erau ceea ce cautam noi, insa am gasit si oameni foarte buni", afirma Postolache.
Unul dintre avantajele trecerii trainerilor interni catre freelancing sau spre companiile de training specializate este posibilitatea unor castiguri mai mari. In conditiile in care un trainer intern castiga de la 700 - 800 de euro pana la peste 1.000 de euro lunar, trainerii buni din firmele specializate sau cei care lucreaza pe cont propriu pot ajunge la castiguri cu mult mai mari, de cateva mii de euro pe luna. Trainerii care au venit la interviuri la Skill Team nu au cerut insa salarii peste cele pe care le incasau pana in prezent. Cu toate acestea, profilul trainerului intern nu se suprapune intotdeauna pe cel cautat de firmele specializate in servicii de formare. "De obicei, un trainer intern doar livreaza trainingul si gata, in timp ce un freelancer trebuie sa stie sa vanda, sa faca strategie, sa aiba o buna retea de contacte", explica Udrea.
Specialistii in training sunt de parere ca vor fi cautate in continuare programele de vanzari, cele de negociere, de leadership, dar si cele de customer. "In astfel de momente, este foarte important pentru companii sa negocieze cu furnizorii. Daca nu ai oameni buni de negociere, se poate ajunge la intarzierea platilor, care duce la blocaje in lant", spune directorul general al Skill Team. [...]

http://www.zf.ro/zf-24/piata-fortei-de-munca-a-intrat-in-stand-by-3505338/

 
Bookmark and Share

Evenimente Skill Team
Acasa   |    Cine ne recomanda   |    Servicii   |    Aprecieri ale Clientilor   |    Galerie foto   |    Contact


 |  Training  |  Team Power Effect  |  Team Building  |  Master Training Performance  |  Program de Certificare Tematica  |  Training needs assessment  |  Outplacement  |  HR Consulting  |  Assessment  |  Organizational Surveys  |  Performance Evaluation System  |  Employee Induction and Retention  | 


Skillteam ® Copyright 2009 - 2015 | Programare site Web Activ | IntranetParteneri: | catering bucuresti

Asigurat rca ieftin